meta name="verify-v1" content="8/DF0Z+x4vdZXXPK4z5C/atGAAhWnr3OTTIAFbg/Xq0=" Lesifotós szubjektívje: 2007-11-18

csütörtök, november 22, 2007

Meg ne orrolj!

Sokáig nem értettem, miért van több szombathelyi ház falán hasonló felirat. Aztán egyszer nem voltam rest és megkérdeztem. Nos, a válasz magától értetődő -felelt egy otthonkás néni. -Ha seggel tolat be, akkor minden füst beszáll az ablakon. Ha orral jár be, akkor a füst hátrafelé száll.

Kicsit értetlenkedtem, mivel a parkoló 8 méterre van a házfaltól, de aztán megkaptam a magyarázatot: a kipufogó a kért módon még 2,5 méterrel hátrébb kerül. Lehet, hogy ezt rajtam kívül már mindenki tudta, de ha nem, akkor tessék...

Defragmentált laptoptáska



Ha valaki esetleg nem tudná, annak megmutatom,. hogyyan kell optimálisan elpakolni egy notebook-táskában. Az érthetőség kedvéért felülnézetből is:

Nyakamon érzem a forró tekinteted

A helyszín ugyanaz, vélhetően az árus is...

Agyilag zokni

Ezt még 1998-ban fényképeztem egy budapesti aluljáróban. Nem hiszem, hogy kommentálni kellene.

Fogas kérdés

Környezetismeret feladatfüzetben akadt meg a szemem a felső kérdésen. "Kérdezd meg szüleidet, megvan-e még minden foguk? Ha nincs, mi az oka? Mit tanulhatsz tőlük?"

Ilyenkor szívesen lennék tanítóbácsi, aki a válaszok között mazsolázgat. Csak néhány tipp, mit válaszolhat néhány őszinte gyermek:
"Apukámnak sok foga hiányzik, mert kiverte a Józsi bácsi, amiért az Apa meglátogatta a Józsi bácsi feleségét."
"Az én szüleim fogai néha megvannak, néha nincsenek. Anya minden este megúsztatja őket a vizespoharában."
"Apa rendszeresen mos fogat, mégis hiányzik néhány foga. Ebből azt tanulhatom, hogy ha sokat mosom, akkor nekem is tiszta lyuk lehet a fogam."

Ha ló nincs...

A magyarok nyilaitól ments meg, Uram, minket!
Sofőrtársaim, jól gondoljátok meg, rádudáltok-e...?

Nemzetközi kommunikáció

Elhagyott benzinkút a 86-os út mellett, Vas megyében. Már maga a piros és fekete szöveg együttese is megmosolyogtató, de a lényeg az a leleményes kifejezőeszköz, amellyel egy közeli lakó szláv nyelvtudás nélkül is közölte a teherszállítókkal a mondandóját.



A lineáris képregény szinte minden nyelven érthető mondanivalója: "Szlovák kamionos! Ne pisilj ide, vagy felakasztalak!"



Felgyorsult életvitel

"A fiatalok élete egyre pörgősebb, egyre gyorsabb tempóban élik mindennapjaikat. Ez nem csak az iskolára, munkahelyre, de az otthonra is igaz." (Kossuth rádió)

Fémkorszak

A képen látható fotóalany bizonyára jó szemléletetőeszköz lehetne minden szakmunkásképzőben, ahol a fémek megmunkálására okítják a diákokat.
Lehet próbálkozni, ki hányféle felhasználási módot fedez fel a fotón?

Menjünk Vínbe!

Lehet, hogy ez a tábla csak nekem furcsa. A felső két úticél ragozását még megértem, de az utolsó már kiverte a biztosítékot. Az rendben van, hogy a célország nyelvén tüntették fel a településneveket, de meglehetősen ritkán hallottam eddig, hogy valaki azt mondta volna: "Utazzunk el Vínbe!".
Egyébként felülről lefelé: Felsőpulya, Felsőőr és Bécs.