meta name="verify-v1" content="8/DF0Z+x4vdZXXPK4z5C/atGAAhWnr3OTTIAFbg/Xq0=" Lesifotós szubjektívje: 2007-07-15

vasárnap, július 15, 2007

Reform

A görhokimeccs-bírók munkakörülményeinek javítása elodázhatatlan feladat, ám néhány játékosból ellenérzéseket váltott ki az ezzel összefüggő büntetés reform. Képünkön az apróbb szabálytalanságért kiszabható legsúlyosabb büntetést kezdi meg a kapus.

Last minute

Emlékét megőrizzük... :)

Soha ne mondd, hogy soha

Amióta ezt a kézzel írt táblát megláttam egy belvárosi garázs ajtaján, azóta ellenállhatatlan késztetést érzek, hogy MINDIG ott álljak meg.
Hiszen ha már együtt őriztünk disznót, akkor ennyit elnézhet nekem az ismeretlen üzenethagyó.

Alkalomhoz illő viselet

-Bátrak itt ezek a bányalovak!
-Nem bátrak ezek barátom! Bányaló vak!

Ez a Voga-Turnovszky dalrészlet jutott eszembe erről a képről, ami egy tavalyi rendezvényen készült és ma akadt a kezembe. A CCCP feliratú pólóban feszítő ember mögött az orbáni nagygyűlés résztvevői láthatók. Hát, merész húzás, az biztos...

Munkabiztonság 2.

Van az a munka, amit semmi pénzért nem vállalnék. Ez is egy közülük. (Háttérben a szombathelyi 10 emeletes "órásház" teteje)

Munkabiztonság 1.

Egyszer betévedtem egy építkezésre, ahol egy régóta romos épületből varázsoltak egy modern irodaházat. Az állványokon mindenfelé munkások szorgoskodtak, én pdig felfedeztem egy napóra-szerűséget, amit le akartam fotózni. Előbányásztam hát a fényképezőgépemet. Ebben a pillanatban az összes munkás eltűnt valahol. David Copperfield tanulhatna ezektől a szakiktól. Mire felocsúdtam, addigra a munkások harmada visszatért, fejükön citromsárga védősisak, kezükön kesztyű és gondosan ügyeltek arra, hogy nekem háttal álljanak. Érdekes volt. Azóta nem veszek elő fényképezőgépet, ha érdekességeket látok, legfeljebb mobillal örökítem meg magamnak a látványt. Tesztkérdés: vajon hány érdekes momentumot fedezhet fel egy munkabiztonsági felügyelő a fenti, szombathelyi építkezésen készült fotón?

Helló, mi?

Na most vagy én vagyok túl fáradt ehhez a szombathelyi táblához, vagy egyszerűen nem értem, mi? :)

Halló, itt Claudius

A rómaiak csodálattal tekintettek Claudiusra, aki mindig mindenben jólinformáltnak bizonyult. Egyszer egy díszmeneten mennyei hang csendült fel és a császár tenyerét füléhez emelte. A jólértesültek tudni vélték, hogy ekkor beszélt az istenekkel. Az okoskodók azonban csak legyintettek, szerintük ugyanis csalás volt a dologban, mivel Claudius rejtegetett valamit a markában, ami például egy bőrre karcolt irat is lehetett, amit korábban valaki odacsempészett neki. Arról pedig könnyen elolvashatta az aznapi híreket.

Falragasz egy élelmiszerbolt falán

Szerencse, hogy itt mindenféle étkezési jegyet elfogadnak, nekem ugyanis van néhány lejárt dátumú...

Görbe-tükör-reflex

A Canon mérnökei több ezer órát áldoztak arra, hogy a tükörreflexes gépek átnézeti keresőjét tökéletesítsék. Kedves ismerősöm azonban a gép olyan rejtett tulajdonságát fedezte fel csalhatatlan női ösztönével, ami feleslegessé tette az eddigi fejlesztéseket...